Un brand românesc este pregătit să reintre sănătos în economie. Afacerile companiei argeșene Lactag au crescut cu 43%

0
98

Un brand românesc este pregătit să reintre sănătos în economie. Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag din Argeș a crescut cu 43% față de luna septembrie a anului precedent, în timp ce numărul de litri de lapte procesat s-a dublat. După doi ani de rezultate negative, în 2018, odată cu trecerea în etapa de reorganizare a companiei, linia de business de procesare lactate a înregistrat EBITDA pozitiv cumulat de 1,5 milioane de lei.

Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag „Credem în viitorul brandului Lactag și în eficiența planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiștii CITR. Le mulțumim tuturor partenerilor care au fost și sunt alături de noi pe tot parcursul acestui proces dificil de restructurare, în mod special furnizorilor care ne-au susținut în toată această perioadă. Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor și să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea și forța produselor românești.”

Planul de reorganizare propus și implementat de CITR alături de echipa Lactag presupune valorificarea liniei de business procesare carne și a celei de retail, potențând business-ul principal de procesare lactate, ceea ce va conduce la repoziționarea Lactag între principalii jucători ai pieței de profil.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Lactag este un brand local cu tradiție, pregătit să reintre sănătos în economie, după ce echipa condusă de domnul Asan a agreat o restructurare dură a afacerii, prin propunerea de valorificare a liniei de business procesare carne și a celei de retail, pentru a face din linia de business procesare lactate una sustenabilă și competitivă. Rezultatele primului trimestru al planului de reorganizare ne dau încredere că brandul Lactag poate atrage investitori care își doresc un parteneriat de durată în sectorul de lactate cu un producător românesc de tradiție și cu un nivel ridicat de calitate al produselor”. După un trimestru în reorganizare, compania estimează continuarea creșterii businessului de procesare lactate.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență, în anul 2016. Lactag a intrat în insolvență în 2016, sub administrarea judiciară a CITR, care în februarie 2018 a propus împreună cu administratorul special Adriean Asan-Mic, un plan de reorganizare a activității, confirmat de judecătorul sindic în aprilie anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here