Un bărbat din comuna Bogați a furat 12 stupi cu albine. Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au recuperat prejudiciul, constând în 12 stupi cu familii de albine.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 30 spre 31 mai, un bărbat de 29 de ani, din Bogaţi, ar fi sustras 12 stupi cu albine, de pe un teren cu fâneţe aflat la limita dintre localităţile Bogaţi şi Priboieni, lăsaţi nesupravegheaţi de către persoana vătămată. Ulterior cel în cauză ar fi înstrăinat stupii către o altă persoană, de pe raza comunei Mozăceni. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere legală.

Recomandări preventive pentru apicultori:

”Nu lăsaţi cutiile de stup individuale ori autovehicule/remorci amenajate ca stupine mobile, fără supraveghere pe câmp, în locuri izolate şi neîngrădite.

Când vă deplasaţi pentru culesul pastoral pe raza altor localităţi, încercaţi să efectuaţi deplasările împreună cu alţi apicultori, pentru ca familiile de albine să aibă supraveghere permanentă.

Creați semne particulare la toate cutiile de stup, de preferat și în interiorul acestora sau la ramele și accesoriile acestora.

În cazul pavilioanelor amenajate ca stupine mobile, luați măsuri de montare a unor sisteme de protecție împotriva sustragerii sau chiar montare a unor sisteme de supraveghere video, în special în situația în care folosiți și cutii individuale, pentru a descuraja sustragerea acestora sau a putea oferi indicii utile în cazul sustragerii”, transmite Poliția Argeș. (foto ilustrativ)

Comments

comments