Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au efectuat trei percheziţii în judeţul Argeş, pentru a prinde un bărbat suspectat de terorism. Suspectul a fost prins de procurorii DIICOT și va fi dus la DIICOT Pitești, urmând a fi reținut.

Acesta folosea pseudonimul „€Ibrahim”€. În 2016, a utilizat o rețea de socializare, unde și-a făcut mai multe conturi și a postat fotografii cu sigla unei rețele teroriste, dar și mai multe imagini video cu decapitări, pentru a câștiga noi adepți care ar putea săvârși aceleași fapte.

Cetățeanul a adoptat o formă radicală a islamului în timpul șederii sale, timp de mai mulți ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeană, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din țara respectivă. Întors în România, cetățeanul a desfășurat, în mod conspirat, acțiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază, potrivit unui comunicat oficial postat pe site-ul Serviciului Român de Informații.

În primăvara anului 2015, bărbatul s-ar fi deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, pentru a studia căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Comunicatul SRI, integral, AICI.

 

 

Comments

comments