Un argeşean printre medicii militari plecaţi să ajute în SUA: lt-col. Alexandru Ioan NICOLESCU

Un argeşean printre medicii militari plecaţi să ajute în SUA: lt-col. Alexandru Ioan NICOLESCU. Unul din cei 5 medici ce au plecat ieri, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 este locotenent-colonel Alexandru Ioan NICOLESCU, medic șef la compartimentul primire urgențe al Spitalului Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” Pitești.

Acesta este medic specialist medicină de urgență și medic primar medicină de familie, deţine atestat ecografie generală şi urgențe prespitalicești, certificat ca personal aeronavigant de însoțire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM (MEDEVAC).

A absolvit specialitatea de medicină de urgenţă la U.P.U.-S.M.U.R.D. București, S.C.U.B. “Floreasca” unde a făcut parte din echipa de gardă în timpul tragicului eveniment de la Colectiv.

A fost medic șef al Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” Piteşti, de unde participat la o misiune în T.O. Kosovo în 2010; a îngrijit militarii români evacuați din Afganistan în 2 rotații (2012-2013) la Centrul Regional Medical Landsthul Germania, spital militar al SUA, în calitate de ofițer de legătură medicală al S.M.F.T.; a făcut parte din echipa de evaluare KREVAL şi din cea de formatori CLS (Combat Life Saver) ale S.M.F.T.

În cadrul Formațiunii Medicale Rol 2 a Direcției Medicale a deținut funcții de comandant la exercițiul SABER GUARDIAN 2017, observator şi ofițer lecții învățate la VIGOROUS WARRIOR 2017, director medical la MODEX 2018.

A absolvit mai multe cursuri NATO precum: Evaluarea structurilor medicale NATO (MEDEVAL), Managementul și sprijinul medical în evenimentele majore (MIMMS), manager de caz în exerciții live şi planificare medicală în operații de nivel întrunit, organizate de Centrul de excelenţă pentru medicina militară al NATO, Bundeswehr Medical Academy München şi Școala NATO de la Oberammergau.

Este căsătorit şi tată a două fete, Ilinca de 2 ani şi Alexia de 12 ani.

Sursa: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here