Ultima  zi de stare de urgență, prima zi de libertate, fără nicio restricție! Urmează 3 zile de vid legislativ. Azi este ultima zi de stare de urgență! Urmează 3 zile de vid legislativ, în care nu se pot impune restricții pentru că guvernații nu au reușit să producă legislația astfel încât starea de urgență să fie urmată de starea de alertă fără a mai exista această sincopă.

Starea de alertă va fi instaurată cel mai devreme luni, asta după ce actul normativ a trecut de Camera Deputaților.

Cererea Partidului Național Liberal care prevede ca legea să fie adoptată imediat ce este publicată în Monitorul Oficial a fost respinsă după o ședință maraton. PNL a încercat să introducă un amendament prin care legea să intre în vigoare imediat ce este publicată în Monitorul Oficial. Potrivit Constituției, acest lucru este posibil, o lege intrând în vigoare la 3 zile după promulgarea de către președinte!

Deocamdată, Executivul nu a găsit o soluție pentru această situație. Proiectul de lege va ajunge pe masa președintelui, cel mai devreme, mâine.

La votul privind starea de alertă, a plouat cu reproșuri la adresa guvernanților, pentru că România va avea un vid legislativ timp de 3 zile după încheierea stării de urgență.

 

Comments

comments