Sâmbătă, 29 septembrie, are loc şedința de constituire a Adunării Naționale Bisericești (ANB), eveniment ce va avea loc la Palatul Patriarhiei.

După ce vor fi aleși și le vor fi validate mandatele pentru perioada 2018-2022, membrii ANB se vor întruni în ședință de lucru pentru a alege Comisiile de lucru permanente și membrii Consiliului Național Bisericesc.

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale. ANB este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecarei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările Eparhiale, pe termen de patru ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

În ce priveşte Argeşul, membrii Adunării Eparhiale ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au stabilit ca, alături de ÎPS Calinic, senatorul Şerban Valeca să reprezinte judeţul nostru în cel mai mare for al Biserici Ortodoxe Române. În trecut, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a mai fost ales membru al ANB.
Şerban Valeca ne-a confirmat că în acest moment se află în şedinţa de alegere a membrilor ANB.

Lucrările ANB vor fi prezidate de Preafricitul Părinte Patriarh Daniel.

Hotărârile Adunării Naționale Bisericești devin executorii după ratificarea lor de către Sfântul Sinod.
Consiliul Național Bisericesc (CNB) este organism central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești. Este format din 12 membri ai ANB, câte un cleric şi câte un mirean reprezentând fiecare Mitropolie din țară.

Președintele ANB și CNB este Patriarhul României.

Comments

comments