Ultima oră! ANSVSA a găsit bacteria E.coli în brânză proaspătă, produsă de o firmă din Argeş, Lactate Brădet

Inspectorii au descoperit într-un magazin din Curtea de Argeş 25 de kilograme de brânză infectată cu bacteria E.coli.

 

ANSVSA a găsit E.coli în produse lactate din judeţele Argeş şi Dolj. Este vorba despre produse tradiționale, precum brânza, comercializate în magazine.

În Argeş, inspectorii au descoperit într-un magazin din Curtea de Argeş 25 de kilograme de brânză infectată cu bacteria E.coli. Brânza provenea de la o firmă din Argeş, Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care produce şi comercializează mai multe produse din lapte.

Ministrul Agriculturii: „În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E.coli în brânza de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş. Este vorba de o cantitate de 20-25 kilograme de brânză proaspătă de vaci”, a declarat ministrul Irimescu.

Potrivit comunicatului de presă, lotul de brânză a fost produs în data de 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Inspectorii sanitar-veterinari au luat decizia să sisteze activitatea unităţii în secţia unde a fost realizată brânza proaspăt analizată. 

„Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, cum ar fi produsele pasteurizate – în cazul lactatelor, produse autorizate sanitar-veterinar. Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune”, a recomandat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here