UE a stabilit: Interzicerea vânzărilor de maşini pe benzină şi diesel începând din 2035

Uniunea Europeană a ajuns, joi, la un acord pe marginea unei legi care să interzică efectiv vânzarea de mașini noi pe bază de benzină și diesel începând din 2035, cu scopul de a accelera trecerea la vehicule electrice și de a contracara schimbările climatice.

Negociatorii din țările membre UE și din Parlamentul European – al căror acord este necesar pentru noile legi la nivelul UE – precum și Comisia Europeană – care elaborează noi legi – au convenit că producătorii de automobile trebuie să ajungă la reducerea cu 100% a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2035, ceea ce ar face imposibilă vânzarea de vehicule noi, alimentate cu combustibili fosili, în blocul comunitar de 27 de țări.

Acordul include și o scădere cu 55% a emisiilor de dioxid de carbon pentru mașinile noi, vândute din 2030, față de nivelul din 2021, mult mai mare decât obiectivul actual ce prevede o reducere cu 37,5% până în 2030.

Legea, pe care Comisia a propus-o pentru prima dată în 2021, este un pilon cheie din cadrul unui pachet mai larg de măsuri ale UE pentru a îndeplini obiectivele uniunii în materie de schimbări climatice, anunță REUTERS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here