Un turist de 29 de ani a fost mușcat de o viperă, pe Transfăgărășan, la Cota 2000, deşi viperele nu sunt agresive de fel. Salvatorii de la ISU Argeş şi Salvamont i-au acordat primul ajutor iar apoi a ajuns la Bucureşti cu un elicopetr SMURD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, tânărul prezenta o muşcătură la degetul arătător de la mână stângă. El a ajuns singur la Baza Salvamont, de unde un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeş. Medicii au decis să îl trimită la o clinică din Capitală şi au solicitat, în sprijin, un elicopter SMURD, pentru a evita eventuale complicaţii care pot apărea în astfel de cazuri dacă nu se intervine în cel mai scurt timp.

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, a declarat că tânărul s-ar fi jucat cu vipera, iar aceasta l-a muşcat. „Din câte am înţeles, el s-ar fi jucat cu o viperă iar aceasta l-a muşcat. Vipera nu este agresivă. Dacă s-ar fi îndepărtat, aşa ar fi procedat şi aceasta. În astfel de situaţii, când cineva e muşcat de vipera e foarte important sa stoarcă locul în care a fost muşcat şi să se adreseze medicilor”.

Comments

comments