Tulpina sud-africană a coronavirusului, descoperită în România. Unul din pacienții infectați este din Pitești

Tulpina sud-africană a coronavirusului, descoperită în România. Unul din pacienții infectați este din Pitești

Tulpina africană a COVID-19 a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată în două probe, dintr-un lot de 93 analizat. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Anunţul a fost făcut vineri, de o clinică privată care a identificat tulpina africană la două probe.

Din întreg lotul analizat, mai sunt 72 de cazuri cu tulpinile din Marea Britanie şi alte 200 de persoane mai sunt infectate cu aceasta mutaţie contagioasă a tulpinii de coronavirus.
Specialiştii spun că tulpina din Marea Britanie deja este dominantă pe teritoriul ţării.

Nu anticipam că tulpina africană de coronavirus este o tulpină care se va extinde rapid, declara, la sfârşitul lunii februarie, Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

„Nu anticipam că tulpina africană este o tulpină care se va extinde rapid, cum se întâmplă cu tulpina din Marea Britanie”, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spunea, pe 18 februarie, că nu a găsit până în acest moment dovezi care să ateste faptul că varianta virusului SARS-CoV-2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus.

Nu există, de asemenea, indicii că acea tulpină virală ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Experţii au subliniat că, în pofida diferenţelor dintre această variantă şi celelalte tulpini, Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea unor măsuri de sănătate publică adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.