Update. În jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un bărbat de 66 de ani (Tudor Pendiuc), cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier cu un pieton, în apropierea unei unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti.

Până la sosirea la faţa locului a poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier Piteşti, pietonul a plecat de la faţa locului, fiind identificat ulterior.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că evenimentul rutier s-a petrecut pe fondul neacordării priorităţii de trecere unui pieton, care se angajase în traversarea drumului pe marcajul pietonal, fără ca pietonul să fi suferit leziuni.

Ca urmare a abaterii constatate, fostul primar al Piteștiului a fost sancţionat cu avertisment, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

“Reamintim conducătorilor auto ca la apropierea de trecerile pentru pietoni să mărească atenţia şi să acționeze cu moderaţie pedala de accelerație. Totodată, pietonilor le recomandăm să traverseze doar prin locurile permise, după ce se asigură că şoferii au observat intenţia de a traversa şi că aceştia au timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Cu privire la obligaţiile conducătorilor auto în situația implicării în evenimente rutiere, mai multe aspecte şi prevederi legislative puteţi accesa pe pagina de internet a IPJ Argeş, la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/eveniment-rutier-urmat-de-parasirea-locului-accidentului”, transmite IPJ Argeș.

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, a fost implicat într-un eveniment rutier în urmă cu puțin timp. Fostul primar a acroșat un pieton în fața Liceului Brătianu. Pendiuc a anunțat imediat Poliția despre eveniment, iar pietonul și-a continuat drumul. Acesta susține că nu are leziuni și că nu are pretenții. Poliția Argeș urmează să stabilească dacă pietonul a fost acroșat pe trecerea de pietoni.

Sancțiunea pentru fostul primar ar fi reținerea permisului pentru 30 de zile, dacă se dovedește că pietonul era pe trecere.

Comments

comments