Tribunalul Bucureşti a decis, joi, 19 februarie,  plasarea primarului Tudor Pendiuc, din arestul preventiv în arest la domiciliu. Hotărârea nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Tudor Pendiuc s-a mai aflat în arest la domiciliu, în perioada  19 noiembrie – 12 decembrie 2014, însă a ajuns înapoi în arest preventiv după ce a încălcat condiţiile impuse de magistraţi şi a luat legătura cu un martor din dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.
Din 7 noiembrie 2014, Tudor Pendiuc este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată. Procurorii DNA arătau, atunci, în ordonanţele de reţinere, că societatea de transport public local din Piteşti, SC Publitrans 2000 SA, deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, trebuia să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau să fie achiziţionate de Consiliul Local.
Folosindu-se de pretextul inexistenţei fondurior publice necesare achiziţionării celor 80 de autobuze, el a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste cinci milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

Comments

comments

DISTRIBUIȚI