Trei copii din Argeş participă, sub stegul României, la Olimpiada Internaţională de Robotică Educațională din Thailanda

Trei elevi din şcolile piteştene vor fi reprezentanţii României la Olimpiada Internaţională de Robotică Educațională World Robot Olympiad (WRO) 2018 din Thailanda, ce se va desfăşura în luna noiembrie 2018. Ei vor participa drept Echipa Națională de Robotică sub 13 ani, pregătită de instructorul Emanuel Şerban.

Cei trei isteţi sunt Andra STAN – elevă în clasa a V-a a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, David ȘERBAN – elev în clasa a II-a al Școlii Gimnaziale „Marin Preda” şi Matei DUMITRICĂ – elev în clasa a II-a al Școlii Gimnaziale „Ion Pillat”.

Echipa de copii din Piteşti a fost singura care a obţinut punctaj maxim la categoria lor de vârstă, obținut la Etapa Națională a Olimpiadei de Robotică Educațională World Robot Olympiad România WRO Romania 2018.

După calificarea de la faza naţională, Emanuel Şerban, iniţiatorul clubului de Robotică şi antrenorul copiilor, a publicat pe pagina sa de Facebook un mic bilanţ al celor doi ani de când a deschis în oraş primele cursuri de robotică.

„Au trecut fix 2 ani de la prima noastră participare la o competiție de robotică… Încă de la început, ne-am propus să facem și în Pitești performanță în Robotica Educațională pentru clasele primare și gimnaziu, participând doar la competițiile cu calificare Internațională:
• World Robot Olympiad (WRO), pentru care anual concurează peste 100.000 de copii, organizați în peste 22.000 de echipe, din peste 60 de țări;
• FIRST LEGO League (FLL), pentru care anual concurează peste 255.000 de copii, organizați în peste 32.000 de echipe, din 88 de țări.
Astfel, în cei 2 ani am reușit să obținem următoarele rezultate:
・ 2 titluri de Campioni Naționali (WRO 2017 și WRO 2018);
・ 3 titluri de Vice-Campioni Naționali (WRO 2016, FLL 2017 și FLL 2018);
・ 2 premii tehnice pentru Construcția Robotului și pentru Programare la FLL 2018;
・ 1 premiu pentru Prezentare la FLL Jr. 2018.

3 participări Internaționale, unde am reprezentat onorabil ROMÂNIA:
• FLL Danemarca 2017;
• WRO Costa Rica 2017;
• FLL Ungaria 2018, unde am obținut și primul Premiu Internațional: Rising Star Award.

Urmează peste 5 luni, în luna noiembrie 2018, să reprezentăm, pentru al doilea an consecutiv, ROMÂNIA, cu Echipa Națională de Robotică sub 13 ani, la Olimpiada Internațională de Robotică Educațională World Robot Olympiad (WRO) 2018 din Thailanda.

Toate aceste participări și rezultate au fost posibile doar prin multă pasiune, muncă și dedicare a copiilor, prin implicarea voluntară a antrenorilor și prin eforturi financiare exclusiv din surse private: sponsori, clubul de robotică și părinți, cărora le mulțumim încă o dată pentru toată implicarea și susținerea”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here