Potrivit prefectului Emanuel Soare astăzi este o ședință a CJSU în care se va discuta despre localitățile aflate pe listă la nivel național cu număr mare de cazuri de COVID-19. ”Facem o evaluare a posibilității de a solicita carantinarea zonală. În acest moment nu avem indicii că trebuie să carantinăm vreo localitate. Două dintre cele trei localități vizate au focarele izolate în centrele DGASPC, deci vor fi scoase din listă. Rămâne să vedem ce se întâmplă cu Ciomăgești, cât de noi sau vechi sunt cazurile”, transmite prefectul Soare.

Prefectul de Argeș a vorbit la Digi24 despre creșterea masivă a numărului de cazuri COVID-19 din județ.
„Este vorba de trei localități – Buzoești, Vulturești și Ciomăgești. În două dintre ele avem două centre de asistență socială, unde din păcate în ultima perioadă au izbucnit cazuri pozitive, în condițiile în care pe perioada stării de urgență personalul a fost izolat acolo două săptămâni. Se testa și la intrare și la ieșire și nu a avut niciun caz. Problema a apărut acum în această transmitere comunitară accentuată, când probabil că în timpul liber personalul medical s-a infectat.

În Buzoiești și Vulturești, având aceste centre, cazurile sunt localizate doar acolo. În cealaltă localitate avem 5 persoane pozitive, numai că populația din acea localitate este destul de mică. În acest moment suntem în momentul în care analizăm această situație la nivelul județului, iar mâine avem un comitet pentru situații de urgență în care vom discuta despre aceste localități pentru a vedea dacă se impun restricții suplimentare în această perioadă”, a declarat prefectul pentru Digi24.

Comments

comments