Tratamentul Regeneron va ajunge luna viitoare în spitalele din România

0
125
Dr. Aldo Calvo, Medical Director of Family Medicine at Broward Health, shows a Regeneron monoclonal antibody infusion bag during a news conference Thursday, Aug. 19, 2021 at the Hospital in Fort Lauderdale, Fla. (Joe Cavaretta/South Florida Sun-Sentinel via AP)

Tratamentul Regeneron va ajunge luna viitoare în spitalele din România. Luna viitoare, tratamentul Regeneron cu anticorpi, pentru bolnavii de COVID-19, va ajunge în spitalele din România; este vorba despre amestecul de anticorpi monoclonali care imită comportamentul sistemului imunitar și care a fost folosit în tratarea fostului președinte american Donald Trump.

Medicamentul va fi folosit și la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune medicul Virgil Musta.

Virgil Musta: „Sunt mai multe preparate de anticorpi monoclonali. Acești anticorpi monoclonali au fost analizați de către Agenția Europeană a Medicamentului la 1 octombrie și țara noastră va primi un număr de doze începând cu luna noiembrie. Trebuie să îndeplinești anumite condiții ca să poți să beneficiezi de acest tratament, el e eficient doar în prima săptămână de boală; este foarte scump și noi am așteptat ca cele cinci preparate cu principiul de anticorpi monoclonali să fie acreditate„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here