Transportul public de persoane, în atenția polițiștilor argeșeni. Amenzi de 43.000 de lei într-o singură zi

481 views

Transportul public de persoane, în atenția polițiștilor argeșeni. Amenzi de peste 42.000 de lei într-o singură zi. Miercuri, 9 ianuarie, polițiștii argeșeni au verificat legalitatea transportului rutier de mărfuri și persoane. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de 42.915 lei. Dintre sancţiunile aplicate, 35 au fost pentru nereguli privind transportul de persoane şi 34 pentru nereguli referitoare la transportul de marfă.

Totodată, a fost reţinut un permis de conducere şi patru certificate de înmatriculare, iar pentru două dintre autovehicule a fost luată măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere în vederea suspendării utilizării autovehiculului, pentru o perioadă de 6 luni.

Microbuz de transport public, sancțiune de 9.000 de lei

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un microbuz de transport public de persoane, care efectua transport prin curse regulate speciale, fără a deține document de transport specific din care să reiasă tipul de transport efectuat. În urma celor constatate a fost aplicată o sancţiune contravenţională societăţii comerciale în cauză, în valoare de 9.000 lei, conform H.G. 69/2012, totodată fiind dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere în vederea suspendării utilizării autovehiculului, pentru o perioadă de 6 luni.

Transport de marfă, fără licență de transport

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un autocamion care efectua transport de marfă, în baza unor documente fiscale, fără a deține licență de transport.
În urma celor constatate a fost aplicată o sancţiune contravenţională societăţii comerciale în cauză, în valoare de 9.000 lei, conform HG nr. 69/2012, totodată fiind dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere în vederea suspendării utilizării autovehiculului, pentru o perioadă de 6 luni.

Comments

comments