În perioada 26-30 octombrie s-a desfășurat Campania naţională în domeniul relaţiilor de muncă la transportatorii rutieri de mărfuri şi de călători, atât la cei care sunt înmatriculaţi pe teritoriul României cu privire la respectarea prevederilor legale de încheiere şi executare a contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă, cât şi asupra conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană, Spaţiului Economic European sau pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene, în ceea ce priveşte obligativitatea comunicării salariaţilor detaşaţi pe teritoriul României care au raporturi de muncă în condiţiile stabilite de prevederile legale.

Cu această ocazie, inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă, împreună cu inspectori din cadrul ISCTR Argeș, au verificat un număr de 43 de angajatori care desfășoară activitate în domeniile: transporturi rutiere de mărfuri (cod CAEN 4941), transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători (cod CAEN 4931).

ITM Argeș a aplicat 16 sancțiuni pentru următoarele deficiențe: neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordare repaus săptămânal; neacordare spor de noapte; nerespectarea dispozițiilor legale privind munca suplimentară.

Valoarea amenzilor aplicate este de 21.000 lei. A fost dispus un număr de 33 măsuri obligatorii cu privire la intrarea în legalitate, transmite ITM Argeș.

Comments

comments