Transgaz, amendată cu 40.000 de lei de către ABAAV pentru poluarea de pe Valea Izvorul Sec. A fost afectată şi Păstrăvăria Dâmbovicioara

1,554 views

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a amendat societatea care a produs poluarea accidentală pe Valea Izvorul Sec cu suma de 40 000 lei, pentru încălcarea legislației în domeniul apei, respectiv nerespectarea condițiilor impuse în avizul de gospodărire a apei emis de către ABA Argeș – Vedea.

În urma deplasării în teren a reprezentanților Inspecției Bazinale a Apei din cadrul ABA Argeș Vedea și cei ai Gărzii de Mediu Argeș, ca urmare a sesizării primite, au fost constatate urmatoarele: poluarea s-a produs ca urmare a spargerii unei conducte de transport gaze naturale a TRANSGAZ Mediaș pe un tronson ce subtraversează Valea Izvorul Sec.

Reprezentanții TRANSGAZ au sistat lucrarea și au luat măsurile necesare pentru limitarea poluării: au fost montate 4 baraje din paie aval de locul incidentului pe Valea Izvorul Sec (necadastrată), pentru reținerea reziduurilor lichide cu conținut petrolier. O păstrăvărie din aval a fost afectată, dar nu a fost semnalată mortalitate piscicolă. Au fost prelevate probe de apă din bazinele piscicole, amonte și aval de acestea, rezultatele analizelor de calitate a apelor fiind în curs de interpretare.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea sunt prezenți în continuare la fața locului pentru supravegherea acțiunilor de depoluare.

Comments

comments