Transformă hârtia în energie – abonează-te la efactura CEZ!

Fiecare dintre cei 1,4 milioane de clienți CEZ Vânzare poate contribui la construirea “Bibliotecii de energie” destinate nevăzătorilor, renunțând la factura tradițională, tipărită pe hârtie și transmisă prin poștă, și abonându-se în perioada următoare la efactura CEZ Vânzare.

 

Sub sloganul „Transformă hârtia în energie”, furnizorul de energie CEZ Vânzare îi îndeamnă pe toți cei 1,4 milioane de abonați să renunțe la facturile clasice și să opteze pentru cele în variantă electronică. Pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonați la efactura CEZ Vânzare, compania va dona câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezintă mai mult decât un cuvânt: persoanele cu deficiențe de vedere din România. Suma de 25.000 de lei va fi alocată pentru deschiderea unei biblioteci online dedicate nevăzătorilor, „Biblioteca de energie” (www.bibliotecadeenergie.ro), o platformă care va fi populată la finalul campaniei cu peste 300 de titluri din literatura națională și universală. Folosind un nume de utilizator și o parolă generate în baza certificatului de handicap, persoanele cu deficiențe de vedere vor putea împrumuta audiobook-urile la fel cum ar accesa o bibliotecă tradițională. Noua bibliotecă va avea și o variantă mobilă, dezvoltată pentru Android și iOS.
Organizată în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și cu Audio Librăria, campania se derulează începând cu 22 decembrie 2015, până la atingerea numărului de 25.000 de noi abonați la factura electronică.

Cine ne-a inspirat?

Ideea campaniei a fost inspirată de povestea lui Vasile Tiucșan, un nevăzător în vârstă de 45 de ani din localitatea Bala (Mehedinți), care este abonat de câțiva ani la serviciul efactura CEZ Vânzare și care a reușit, folosind un program de redare vocală, să acceseze această facilitate pentru toți colegii săi de serviciu, familie și cunoscuți, care au scăpat astfel de teama de a primi facturile târziu sau deteriorate. „Felul în care persoanele cu deficiențe de vedere folosesc noile tehnologii a reprezentat o reală inspirație pentru noi. Faptul că aceste persoane reușesc să-și facă viața mai ușoară prin primirea și plata electronică a facturilor ar trebui să ne deschidă tuturor noi orizonturi și să ne facă să alegem calea mai simplă, mai rapidă și mai firească pentru timpurile pe care le trăim atunci când vrem să primim și să ne plătim factura de energie electrică”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager și Președinte al Directoratului CEZ România.
Pentru a vizualiza povestea campaniei, puteti accesa urmatorul link: https://youtu.be/zUKoym7PJEc

Ce este efactura CEZ Vânzare?

Aceasta reprezintă un serviciu gratuit de transmitere electronică a facturii de energie electrică prin intermediul poştei electronice, printre avantajele sale numărându-se reducerea duratei de transmitere și recepţie a facturii, rapiditate în efectuarea plăţii, dar și acces în timp real la informaţii – posibilitatea vizualizării facturii imediat ce aceasta este emisă, precum și arhivarea electronică a facturilor, cu impact minim asupra mediului.

Cine beneficiază de proiect?

Astăzi, în România sunt înregistrate, conform statisticilor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, aproximativ 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care 54.000 cu deficiențe grave. Numai în județele în care activează CEZ, respectiv Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, trăiesc aproximativ 17.100 de persoane cu deficiențe vizuale (grave, accentuate sau medii).

Departamentul Relații Publice, Brand și Marketing CEZ România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here