Partidul Mişcarea Populară (PMP) și-a ales duminică, 27 martie, la Palatul Parlamentului, noua conducere în cadrul unui Congres extraordinar.

Reuniunea a avut loc ca urmare a deciziei Curții de Apel Bucureşti, care a respins cererea de înscriere a formaţiunii Mişcarea Populară în Registrul Partidelor, invalidând astfel actualii lideri. PMP este singurul partid care a votat în cadrul unui congres unirea Basarabiei cu România. Traian Băsescu a subliniat faptul că, dacă Turcia vrea moschee la Bucureşti, trebuie să ofere României un loc pentru o catedrală în Istanbul.

În cadrul Congresului la care s-au reunit 3.000 de participanţi, Traian Băsescu a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Alături de Băsescu din noua echipă de conducere a PMP mai fac parte Eugen Tomac, preşedinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, şi doi prim – vicepreşedinţi – Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu.

Traian Băsescu: „Pe zi ce trece, suntem tot mai mulți! Congresul Partidului Mişcarea Populară – 3.000 de participanţi au umplut până la refuz cea mai mare sală a Parlamentului. Cu această ocazie, am fost ales preşedinte al PMP.  Eugen Tomac a fost desemnat preşedinte executiv, iar Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu au devenit prim – vicepreşedinţi. În Congres, cei 3.000 de delegați au votat în unanimitate includerea în programul politic, ca obiectiv de țară, unirea României cu Republica Moldova, astăzi, când se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”.

Comments

comments