Traficanţii de persoane din Berevoeşti primeau şi ajutor social de la stat

Detalii cutremurătoare continuă să iasă la iveală în dosarul traficanților de persoane din Berevoiești.

Deşi erau plini de aur, bani şi maşini scumpe, traficanţii de persoane din Berevoeşti primeau și ajutor social de la stat, conform primarului comunei, Florin  Proca. 
”În zona respectivă sunt undeva la 230 – 240 de ajutoare sociale. Dintotdeauna au avut, de când s-a înfiinţat ajutorul social. Dacă se încadrează în prevederile legale suntem obligaţi să le dăm ajutor social”, a declarat Proca.

Conform anchetatorilor, din 2008 şi până în prezent, cei în cauză ar fi desfăşurat activităţi de comerţ cu material lemnos, procurat atât legal, cât şi susceptibil a proveni din tăieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizaţi ar fi recrutat mai multe persoane, minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitînd de imposibilitatea de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea lor de vădită vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit în gospodării, cu scopul de a-i supune la îndeplinirea de servicii în mod forţat. Totodată, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodăreşti sau la practicarea cerşetoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here