Tradiţie şi performanţă în cercetarea aerospaţială. INCAS reprezintă România la nivel internaţional în organizaţiile de profil. Contribuţia României în domeniul aerospaţial are o tradiţie de peste 60 de ani de activitate în domeniul cercetării-dezvoltării sistemelor aerospaţiale prin intermediul activităţilor desfăşurate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli”– INCAS.

INCAS a funcţionat sub diferite denumiri şi forme organizatorice din anul 1950, de când Institutul de Mecanică Aplicată al Academiei Române a fost înfiinţat.

În anul 1991, după reorganizarea în domeniul cercetării aerospaţiale şi aero-nautice, o nouă organizaţie a fost creată, INCAS, ca singurul institut de cercetare din România specializat în domeniul aeronautic şi spaţial.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” funcţionează sub această denumire din anul 1991, conform Certificatului de Înmatriculare la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

În anul 2008, în urma unei Hotărâri de Guvern, SC INCAS SA s-a reorganizat ca INCD în subordinea ANCS – Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare.

Misiunea INCAS este de a oferi servicii dedicate cercetării şi dezvoltării către Comunitatea Aerospaţială. INCAS este singura unitate din România care desfăşoară activitatea de cercetare pe întreg ciclul, pornind de la cercetarea fundamentală de bază şi orientată, continuând cu cercetarea aplicativă şi terminând cu dezvoltarea tehnologică şi implementarea rezultatelor obţinute în producţie.

De asemenea, INCAS coordonează la nivel naţional activităţile de cercetare-dezvoltare din domeniul aerospaţial şi reprezintă România şi organizaţiile române la nivel internaţional în organizaţiile de profil.

INCAS dispune de bază materială, experienţă, capacitate umană şi tehnologică specializată în realizarea de proiecte complexe.

Comments

comments