Toţi medicii de familie vor putea să profeseze, la cerere, după împlinirea vârstei de pensionare

0
212

Conform unui proiect de act normativ adoptat de Senat, toţi medicii de familie vor putea să-şi continue activitatea, la cerere, dupa ce împlinesc vârsta de pensionare. În prezent,  doar medicii de familie din mediul rural au această posibilitate.

Varsta de pensionare a medicilor este de 65 de ani, indiferent de sex, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Totusi, medicilor de familie din mediul rural le este permis, la cerere, sa profeseze dupa ce implinesc 65 de ani.

Prevederea aceasta va fi modificata astfel incat si medicii de familie din mediul urban sa poata sa beneficieze de ea.

„Prin exceptie (…), medicii titulari ai cabinetelor de medicina de familie, care isi desfasoara activitatea in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate judetene, isi pot continua activitatea in aceleasi conditii, dupa implinirea varstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana si de Colegiul Medicilor din Romania, prin colegiile judetene ale medicilor, pe baza certificatului de sanatate”, se precizează în proiectul de act normativ care va modifica Legea sanatatii daca va trece si de votul final al Camerei Deputatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here