În ţările Europei occidentale, închirierea apartamentelor în regim hotelier reprezintă de mult o practică bine înrădăcinată, însă la noi, abia în ultimii ani, românii au început să conştientizeze potenţialul acestui tip de afacere. Şi la noi, în Argeş, acest tip de afacere a început să prindă contur şi mulţi dintre piteşteni au ales să-şi închirieze locuinţele în regim hotelier, oferind cazare pe termen scurt, chiar şi pentru o noapte, la un preţ accesibil şi la standardele unui hotel de lux. Şi cum judeţul nostru ocupă un loc fruntaş în ţară din punct de vedere economic şi are un puternic potenţial turistic, cu siguranţă, nici clienţii nu întârzie să apară.
Printr-o simplă trecere peste ofertele disponibile pe site-urile de profil, observăm faptul că apartamentele sau garsonierele din Piteşti, scoase la închiriere în regim hotelier sunt deosebit de elegante şi spaţioase, beneficiind de numeroase dotări şi avantaje. Astfel că, locuinţele de o noapte sunt dotate la standarde asemănătoare cu cele oferite de hotelurile de lux, pentru a asigura tot confortul chiriaşului: centrală termică, aer condiţionat, bucătării dotate, cablu TV, calculator cu internet şi televizoare Led sau plasme.

Preţul unei garsoniere în regim hotelier în Piteşti pleacă de la 20 de euro, iar al unui apartament – de la 35 de euro

Preţurile sunt variate şi depind atât de dimensiunea apartamentului, de numărul de camere, cât şi de zona în care se află şi de dotările şi serviciile oferite. Preţul unei locuinţe în regim hotelier pleacă de la 20 de euro pe noapte, pentru o garsonieră, şi poate ajunge până la 50 de euro pentru un apartament cu trei camere, în zona centrală a Piteştiului. De exemplu, o garsonieră de lux, la complexul Montan Star, mobilată şi utilată complet, cu o suprafaţă de 52 mp şi cu finisaje de lux, dotată cu DVD şi Wi-fi, preţul ajunge la 23 de euro/noapte, iar pentru închirierea locuinţei pentru mai multe nopţi se oferă şi discount. Pentru un apartament de două camere, în care pot fi cazate până la patru persoane, format din hol, living, bucătărie, dormitor, dresing, baie şi balcon, preţul este de 34 euro/noapte. Locuinţa este utilată şi cu televizor, cablu, DVD, frigider, aragaz, cuptor cu microunde, veselă completă, centrală termică şi chiar şi pat matrimonial. Închirierea unui apartament cu trei camere în regim hotelier situat într-o vilă, la 5 minute de mers pe jos de Prefectura Argeş costă 50 de euro/noapte şi poate găzdui până la şase persoane. Locuinţa este una de lux şi este compusă din living cu bucătărie şi loc de servit masa, două dormitoare, baie, dresing, balcon, loc de parcare, acces la grătar, acces la internet şi este complet mobilată şi utilată. Comparând preţurile locuinţelor închiriate pentru o noapte cu cele ale hotelurilor cu aceleaşi pretenţii din Piteşti, ne dăm seama că afacerea închirierii apartamentelor în regim hotelier este una foarte avantajoasă, ţinând cont de faptul că o cameră la un hotel de patru stele din Piteşti pentru o singură persoană costă 240 de lei (55 de euro), iar o cameră double poată să ajungă chiar şi la 400 de lei (91 de euro).

Comments

comments

DISTRIBUIȚI