Măsurile se înăspresc: Masca de protecție OBLIGATORIE în spațiile aglomerate, FĂRĂ evenimente timp de 30 de zile. Starea de alertă va fi prelungită pentru 30 de zile, începând din 15 octombrie. Masca de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate (piețe, stații de autobuze, peroane de gări și metrouri) pentru o incidență între 1,5 și 3 la mie, iar în locurile în care se depășește indicele de 3 la mie, aceasta este obligatorie în toate spațiile publice. În plus, evenimentele vor fi interzise pentru o perioadă de 30 de zile.

“Se instituie obligativitatea purtarii mastii in spatiile aglomerate, si aicea vorbim despre statii de autobuze, peroane si gari, in piete pentru o incidenta intre 1,5-3 la mie, iar in locurile in care se depaseste indicele de 3 la mie, CNSU propune obligativitatea purtarii mastii in toate spatiile ca masura de protectie suplimentara de protectie pentru cetateni”, a precizat seful Executivului.

În ceea ce priveste modul de functionare al restaurantelor si cafenelor, dar si al teatrelor si cinematografelor, autoritatile au decis sa aplice un model asemanator celui folosit in cazul scolilor, care presupune trei scenarii:

Scenariul 1 – cand indicele de raspandire a virusului se situeaza intre valorile de 0 -1,5 la mie – institutiile culturale-economice vor functiona la o capacitate de 50% in raport cu numarul de locuri existente, cu respectare reguli stabilite prin Ordinul comun al Ministerelor Sanatatii si de Interne;

Scenariul 2 – cand indicele de raspandire a virusului se situeaza intre 1,5-3 la mie – instituiile culturale-economice vor functiona la o capacitate redusa de 30% raportat la numarul de locuri existente;

Scenariul 3 – cand indicele este de peste 3 la mie – activitatea acestor institutii poate fi inchisa pe o perioada de maximum 14 zile si se va redeschide atunci cand indicele va coboi sub 3 la mie.

Comments

comments