Laboratorul de testare pentru detecția SARS CoV- 2, autorizat de DSP. Toți pacienții care se vor prezenta la Spitalul Județean vor fi testați. Astăzi, 22 mai, laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești a primit autorizație sanitară de funcționare. Autorizația a venit ca urmare a adresei Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) trimisă către Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP). Specialiști din cadrul DSP au evaluat spațiul și circuitele laboratorului, fiind emisă astfel autorizația de funcționare.

“Azi s-a emis autorizația sanitară de funcționare a Compartimentului Biologie Celulară și Moleculară din cadrul Spitalului Județean. Astfel, laboratorul este funcțional, urmând să fie testați toți pacienții care se internează”, a declarat Gabriel Copciag, directorul medical al unității sanitare.

“Laboratorul de testare pentru detecția noului virus a fost autorizat. A fost o muncă titanică. Toți ne-am fi dorit ca lucrurile să decurgă mai rapid, însă acum suntem bucuroși deoarece pacienții din județul Argeș pot beneficia de aceste investigații performante”, a declarat Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Sistemul de testare Real-Time PCR (aparatul și celelalte echipamente conexe) a ajuns la Pitești pe data de 11 mai, fiind achiziționat de SJUP prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș și fonduri de la Ministerul Sănătății.

Comments

comments