Dacia, Lisa Draxlmaier, Lear, Johnson Control, Dr. Otker şi zeci de alte firme mari, cu capital străin, sunt cele care asigură cele mai multe dintre locurile de muncă pentru argeşeni. Pe lângă acestea însă, există şi o serie de firme cu capital autohton, ridicate de la zero de oameni de afaceri locali, ce au dat şansa altor mii de locuitori ai judeţului să aibă un salariu. Vă prezentăm un top cu cei mai puternici oameni de afaceri din Argeş, care au creat de la câteva sute, la mii de locuri de muncă.

Gheorghe Badea, 3.400 de angajaţi în industrie, construcţii şi turism  

Gheorghe Badea este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Argeş şi nu numai. Industria auto, turism, servicii, construcţii, piaţa de capital, leasing, chiar şi sportul sunt domeniile în care şi-a investit şi reinvestit banii de-a lungul anilor, creând, în timp, mii de locuri de muncă pentru argeşeni. Cele mai cunoscute firme sunt, evident, Grupul Industrial Componente, cunoscut drept  Subansamble Auto, dar şi Gic Nosag Metal, firmă ce se ocupă cu fabricarea de produse metalice. „Acum avem în jur de 3.400 de angajaţi, majoritatea în industrie. Avem producţie de piese şi componente auto, dar şi alte ramuri industriale. Circa 140 de angajaţi sunt în construcţii, iar în cele cinci unităţi din turism, Star Bascov, Posada Curtea de Argeş, Vidraru, Capra şi Cumpăna, de pe Transfăgărăşan, avem circa 180 de persoane. Eu sper că în viitorul apropiat vom reuşit totuşi să mai creştem cu câteva procente numărul de angajaţi!”, ne-a declarat Gheorghe Badea, managerul GIC.    

Grupul de firme ale lui Benone Lazăr are peste 1.150 de angajaţi

Benone Lazăr, proprietar sau acţionar la mai multe firme, spune că acum are 1.150 de angajaţi şi ar mai vrea să angajeze de urgenţă peste 100, dar nu găseşte oameni pregătiţi. „Din cei 1.150 de angajaţi, 500 sunt doar pe firmele mele, Internaţional Lazăr Company şi Lazăr Logistics, unde deţin 100% din acţiuni. Acolo am şi dezvoltat cel mai mult. Acum am 50 – 60 de maşini luate, pentru care mi-ar mai trebui 100 de şoferi şi nu găsesc. În ultimii ani, calitatea umană şi profesională a scăzut foarte mult şi nu reuşesc să mai angajez oameni care să accepte şi să se adapteze la standardele de calitate pe care le cer. La Găeşti, la Mecanpetrol, unde facem confecţii metalice şi sudură, am în jur de 200 de angajaţi, iar la BAT Bascov – cam la fel, dar aici nu am perspective de dezvoltare, fiindcă nu se ştie ce va fi cu OMV-ul. Mai este Lazăr Hodlmayer, şi acolo fiind câteva sute de salariaţi”, ne-a declarat Benone Lazăr.

Building va angaja 1.000 de oameni pentru şantierul din Libia

Important jucător pe piaţa construcţiilor, Nicolae Drăgoi, patronul Building Astrom, a investit doar în domeniul pe care îl cunoaşte. „Eu fac numai construcţii! Fac ce ştiu că mă pricep, nu mă apuc de altceva, că nu îmi e felul! La ora actuală am peste 10 contracte, în toată ţara! Local, în Argeş, doar la Dacia Renault mai am o lucrare în desfăşurare, pentru că nu lucrez decât cu clienţi serioşi. În total, la momentul acesta, avem în jur de 300 de angajaţi”, ne-a declarat Nicolae Drăgoi. În curând însă, Drăgoi îşi va tripla, cel puţin, numărul de angajaţi, urmând să pornească lucrările la contractul de construcţii câştigat în Libia, unde va face blocuri de locuinţe. „Deocamdată nu am început şantierul acolo, dar în curând vom demara lucrările. Voi avea nevoie de vreo 1.000 de muncitori şi mi-aş dori să iau numai din România, în special din Argeş”, mai spune patronul de la Building.   

Constantin Pănescu de la Alcadibo – 750 de locuri de muncă

Constantin Pănescu, proprietarul Grupului de firme Alcadibo, a reuşit să păstreze, în condiţiile crizei economice, circa 750 de locuri de muncă, în situaţia în care, în urmă cu nici trei ani, avea peste 800. „În industrie avem aproximativ 530 de angajaţi, în construcţii mai sunt vreo 160-170, în turism şi comerţ – în jur de 30. Problema este că ne trebuie forţă de muncă calificată, iar acum nu mai găsim specialişti, mai ales ingineri. Ca să ne descurcăm, am început să şcolarizăm noi măcar ucenici. Suntem la a patra serie, am calificat până acum peste 50 de persoane, în diverse meserii. Sperăm ca măcar 20 să rămână şi să îi putem angaja în firmă. Mai mult nu prea putem face acum. Dacă statul nu ne ajută cu nimic, doar ne cere…”, spune Constantin Pănescu.    

Comesad, 500 de angajaţi

Cu o avere estimată la 56-57 de milioane de euro, Virgil Dumitru, patron al Grupului Comesad, alături de fratele său, Sorin, figurează printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din ţară, situându-se, în ultimul Top 300 Capital, pe poziţia 96, cu o cifră de afaceri de 77 de milioane de euro şi un profit de 7 milioane de euro. Cei doi dezvoltă afaceri în domeniul construcţiilor, al industriei petroliere şi, mai nou, al turismului, prin Hotelul „Ramada” din Piteşti, împărţit cu un alt argeşean, Valentin Vişoiu. În ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă, grupul de firme condus de fraţii Dumitru are la acest moment peste 500 de salariaţi.

Firmele lui Bobi Marinescu, Star Trading şi Ferma Vlăşcuţa, au 300 de angajaţi

Unul dintre cei mai tineri oameni de afaceri din Argeş este Bobi Marinescu, managerul firmei Star Trading, firmă specializată în domeniul construcţiilor. Acesta însă nu este singurul domeniu în care Bobi Marinescu a creat locuri de muncă pentru argeşeni, omul de afaceri deţinând şi una dintre cele mai mari ferme din judeţ, Ferma „Văşcuţa” din Stolnici. La acest moment, grupul de firme condus de Bobi Marinescu are peste 300 de salariaţi, cu perspectivă de crearea altor 100 de noi locuri de muncă. „În funcţie de cum va evolua situaţia economică, noi sperăm să mai creăm peste 100 de noi locuri de muncă, iar recrutarea o vom face numai din Argeş”, ne-a declarat Bobi Marinescu.

Valentin Vişoiu de la Conarg oferă locuri de muncă pentru 250 de oameni

Cu o avere estimată anul trecut de revista Top 300 Capital la peste 50 de milioane de euro, la cei 46 de ani, Valentin Vişoiu se numără nu doar printre cei mai bogaţi oameni din Argeş, fiind şi cel mai tânăr dintre ei. Valentin Vişoiu dezvoltă afaceri în construcţii – imobiliare şi conduce cu succes grupul Conarg în portofoliul căruia se află companii precum: Conarg Real Estate, Conarg Construct, Conarg Consulting şi Conarg Trade. Tot grupul controlat de Vişoiu oferă, la acest moment, locuri de muncă pentru 250 de persoane.

 

New layer…

Comments

comments

DISTRIBUIȚI