Topoloveniul și orașul german Poessneck vor fi „frați”. Actul va fi semnat duminică, 2 octombrie   

Duminică, 2 octombrie,  Topoloveniul se va înfrăți cu orașul german Poessneck. O delegație avându-l în frunte pe primarul Gheorghiță Boțârcă a plecat azi, 29 septembrie, în Germania.

Discuțiile privind o posibilă înfrățire au început încă dea cum trei ani, la primele contacte între primarii celor două localități, Gheorghiță Boțârcă și Michael Modde.

Cel care a intermediat primele întâlniri a fost Daniel Vlad, actualul director adjunct al Casei de Cultură Topoloveni. Domnia sa a trăit o perioadă în Germania și cunoaște bine oamenii și zona administrativă de acolo. Între timp, ansamblul „Ciuleandra” a fost invitat la Poessneck de Zilele orașului iar corul de acolo a venit în Argeș, la Festivalul „D.G. Kiriac”.

Potrivit lui Daniel Vlad, cele două Consilii Locale au aprobat înfrățirea, iar duminică primarii celor două orașe vor semna acordul, cu o zi înainte de Ziua Națională a Germaniei.

Delegația Topoloveniului prezentă în Germania este reprezentată, pe lângă oficialități, și de Ansamblul „Ciuleandra” și doi copii foarte talentați de la Casa de Cultură care vor cânta la vioară și acordeon. Nu vor lipsi costumele populare tradiționale iar cei care vor vizita standul românesc de la eveniment vor mânca sărmăluțe cu mămăliguță și vor gusta țuica de Topoloveni.

Pe lângă cei din Topoloveni, la ceremonie vor participa special reprezentanți ai încă patru orașe cu care Poessneck-ul este înfrațit, din Franța, Polonia și două din Germania. 

Trebuie subliniat că invitația de înfrățire a venit din partea celor de la Poessneck, iar pe 10 septembrie anul acesta Consiliul Local de acolo, format din 25 de consilieri, a aprobat proiectul de înfrățire. Orașul numără peste 13.000 de locuitori, e mai mare ca Topoloveniul și are școală de muzică și un liceu. Poessneck e situat în landul Turingia.

Foto: Jurnalul de Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.