Topoloveni: Activitate cu tema Efectele sărăciei de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Sărăciei

0
417

În cadrul Centrului de îngrijire de zi pentru copii aflați în situații de risc, Topoloveni, în data de 14.10.2016 a fost realizată activitatea cu tema „Efectele sărăciei” pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Sărăciei – 17.10.2016.
La întâlnire au fost invitate:
– Liceul Tehnologic Topoloveni;
– G. P. N. ”Lumea copiilor” Topoloveni;
– Poliția Orașului Topoloveni;
– Asociația ”Sf. Dumitru” Topoloveni;
– SPAS Topoloveni;
– Cabinetul Medical Școlar de pe lângă Liceul Tehnologic Topoloveni;
– Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;
– Biblioteca Orășenească Topoloveni.
Din tema dezbaterii a reieșit că sărăcia și subdezvoltarea culturală sunt fenomene sociale ce interacționează și se află în corelațiere profundă: sărăcia determină subdezvoltarea culturală, iar aceasta, la rândul ei, adâncește sărăcia.
Sărăcia adâncește alienarea culturală și analfabetismul, reduce ponderea celor care se pot bucura de beneficiile culturii și stiinței de carte; poate duce la creșterea delicvenței, a ratei criminalității, ceea ce amplifică insecuritatea și anomia socială.
Malnutriția este unul din cele mai comune efecte ale sărăciei; săracii au parte de rate înalte de boli infecțioase, nefiind educați în privința bolilor, în special a celor cu transmitere sexuală.
Persistența sărăciei este legată de interacțiunea multiplelor ei dimensiuni: economică, socială, instituțională, morală, psihologică.
Toate aceste efecte pe termen lung sunt mai probabil să se întâmple dacă este vorba de sărăcie prelungită și este mai probabil să afecteze copiii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here