Toni Greblă, achitat DEFINITIV de Înalta Curte după patru ani şi jumătate. Magistrații instanței supreme; Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, l-au achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupție. Secretarul general al Guvernului a fost achitat și în primă instanță, tot de ÎCCJ, pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional.

“Acum este la cald să judec în profunzime. Am avut o perioadă de patru ani și jumătate de calvar alături de familia mea. Era vorba de prejudiciul carierei mele. După ce mă voi liniști, voi vedea. Nu știu cum am putea să recuperăm toți acești ani de chin. Voi analiza cu luciditate, având în vedere şi funcţia pe care o exercit în prezent. Şi sper să iau cea mai bună decizie – să nu mă pripesc, să fiu un om echilibrat. Din păcate, alţii nu au procedat la fel cu mine”, a declarat Toni Greblă după aflarea sentinţei.

Întrebat de ce i s-a deschis acest dosar când era judecător CCR, Greblă a răspuns: „Anumiţi oameni care nu mai reprezentau instituţiile în care lucrau s-au crezut Dumnezei şi au vrut să pună la punct toate celelalte instituţii ale statului român. Rămăsese CCR neatenţionată în legătură cu faptul că deciziile ar trebui luate în altă parte şi conform cu interesele unora. Din acest motiv, au vrut să dea un exemplu şi CCR. Iar au acum mă felicit pentru faptul că imediat mi-am dat demisia din CCR pentru a apăra Curtea şi ea să poată să-şi exercite responsabilităţile”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI