Tinerii pot lua credite de 40.000 de lei cu dobândă zero. Ce condiții trebuie să îndeplinească

0
544

Guvernul a aprobat joi, 21 iunie, programul ”Investește în tine”, prin care tinerii vor putea lua credite garantate de stat şi fără dobândă. Beneficiarii programului sunt, în primul rând, tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei sau de Ministerul Muncii.

„Aceştia au, prin program, acces la finanţare, care constă în acordarea unui credit în valoare maximă de 40.000 de lei, garantat în proporţie de 80% de către stat. Dacă beneficiarul este angajat sau se angajează pe perioada derulării programului, poate beneficia în plus (…) de 20.000 de lei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. De acest program pot beneficia şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani, care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională.

Împrumutul se acordă sub forma unui credit cu trageri multiple, în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforma, iar creditul se acordă pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de graţie care poate fi până la 5 ani. „Finanţatorul este obligat să acorde această perioadă de graţie egală cu durata studiilor, dar nu mai mult de 5 ani”, a spus Nelu Barbu. Cheltuielile eligibile sunt din domenii diverse: educaţie, cultură, sănătate, sport, amenajarea locuinţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here