Tinerii din casele de copii ar putea să beneficieze de o majorare a ajutorului social cu 100%, iar cei fără locuinţă, cu 200%

Potrivit unei propuneri legislative, tinerii care provin din casele de copii ar putea să beneficieze, până la vârsta de 26 de ani, de o majorare cu 100% a cuantumului ajutorului social.

Dacă aceştia nu au o locuinţă, această majorare ar putea să fie de 200%. Comisia de muncă a Senatului urmează să discute, marţi, 5 aprilie, această propunere legislativă.

Aceasta vizează modificarea legii 461/2001 privind venitul minim garantat şi este semnată de senatorul PSD Ovidiu Donţu, informează news.ro.

De asemenea, propunerea legislativă prevede că aceste persoane vor fi exceptate de la munca în folosul comunităţii, dacă îşi continuă studiile liceale sau universitare în formă de învăţământ de zi. Vor beneficia de scutirea de la această muncă în folosul comunităţii şi familiile pentru care ajutorul social rezultat din calcul este de până la 50 de lei pe lună.

Pentru aceste familii, orele de muncă se stabilesc trimestrial şi se efectuează în prima lună de plată.

Senatul este primă Cameră sesizată în cazul acestui proiect, comisia de muncă fiind raportoare. Comisia de drepturile omului a dat un aviz negativ, în timp ce comisia pentru egalitate de şansă a dat aviz favorabil propunerii legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here