Timbrul de mediu pentru autovehicule ar putea fi transformat în impozit anual.

Acesta ar urma să fie plătit eșalonat, pe durata de utilizare a mașinii, cu o tranșă mai mică la început, dar a cărei valoare va crește în fiecare an.

În prezent, timbrul de mediu se calculează în funcție de emisiile de CO2 ale vehiculului în cauză și în funcție de vechimea mașinii. Cu cât o mașină este mai veche cu atât se aplică o cotă de reducere mai mare. Justificarea este simplă; mașina mai veche poluează mai mult, dar va rămâne în parc o perioadă mai scurtă de timp.

Noul proiect menține calculul raportat la emisiile de CO2 și elimină reducerea acordată. Valoarea de plată va fi calculată anual și va fi transformată în impozit. Cei care deja au achitat timbrul de mediu vor avea posibilitatea să opteze între restituirea diferenței dintre suma plătită și impozitual anual datorat pentru parametrul de ajustare corespunzător perioadei în ani de la dobândirea dreptului de proprietate a vehiculului sau înscrierea sumei plătite cu titlu de timbru anual achitat anticipat, urmând ca autoritatea fiscală să deducă în fiecare an cuantumul impozitului datorat până la concurența celor două sume.

Comments

comments