Tichetul social, aprobat! Copiii din familiile defavorizate vor primi un tichet de 50 de lei pe lună pentru a merge la grădiniţă

Proiectul de lege privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familiile defavorizate a primit raport pozitiv din partea Comisiilor pentru muncă și administrație din Camera Deputaților.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprinse între trei și șase ani, vor primi un tichet social, în valoare de 50 de lei pe lună, pentru a putea merge la grădiniță.

„Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani. Cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuțe, jucării sau rechizite pentru acești copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat”, a explicat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai precizat că acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.

„Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță”, a explicat Rovana Plumb.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here