Tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei pentru elevi

Părinții elevilor pot obține tichetele educaționale pe suport electronic în valoare de 500 de lei, dacă întrunesc anumite condiții. Cererile pentru tichete educaţionale pe suport electronic în valoare de 500 de lei trebuie însoțite de documente, originale sau copii, care să ateste veniturile părinților și se depun se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu). Termenul anunțat este “de 5 zile de la data începerii anului școlar” pentru elevi, adică până pe 10 septembrie 2022, potrivit EduPedu.ro.

Legea nr. 248/2015 stabileste ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura inseamna 298 lei).

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara solicitarii stimulentului educational.

Materialele scolare ce pot fi achizitionate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventarii scolii: articole de papetarie, caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane si alte articole necesare in scoli si gradinite, precum si articole de vestimentatie necesare frecventarii scolii si gradinitei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.