Tichete de 5.500 de lei pentru scutere şi motociclete prin programul Rabla Moto 2021. Programul Rabla Moto 2021 a demarat pe 26 aprilie, ora 10.00, iar valoarea tichetelor valorice pentru scutere şi motociclete noi este, în acest an, de 5.500 de lei.

Programul Rabla Moto 2021 ar putea dubla numărul de scutere şi motociclete finanţate, arată un studiu efectuat de Asociația motoADN.

Estimarea are la bază analiza interesului și solicitărilor de oferte primite în platforma rablamoto.ro, arată un comunicat.

Valoarea tichetului pentru scutere și motociclete a crescut cu 60%. Astfel, prima acordată pentru casarea unui autovehicul vechi și achiziția unei motociclete noi este majorată la 5.500 lei, fără a depăși 50% din valoarea bunului achiziționat.

Programul Rabla Moto 2021, condiţii şi noutăţi

Valoarea totală a finanțării pentru scutere și motociclete electrice poate ajunge până la 11.000 lei, fără a depăși 50% din valoarea bunului achiziționat. A fost majorat ECOtichetul pentru scutere și motociclete electrice la 5.500 lei, iar pentru cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ECOtichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 lei.

Asociația spune că poluarea generată de un scuter este mai mică decât cea produsă de o mașină electrică, conform unui studiu realizat în Franța în 2019 ce a analizat modul în care autovehiculele afectează calitatea aerului.

Studiul a luat în calcul inclusiv emisiile de PM10 și PM2,5. Un scuter este de 4 ori mai puțin poluant decât o mașină cu motor termic, arată același studiu, iar prin efecte indirecte – fluidizarea traficului și reducerea timpilor de staționare, scuterul ajunge să fie de aproape de 10 ori mai puțin poluant decât o mașină cu motor termic.

Comments

comments