Teste Covid-19 mai ieftine pentru sportivi. Ministrul Sportului anunță modificarea procedurilor de testare în competiții

Teste Covid-19 mai ieftine pentru sportivi. Ministrul Sportului anunță modificarea procedurilor de testare în competiții. Ministerul Tineretului și Sportului a trimis la Ministerul Sănătății un nou ordin de modificare a procedurilor de evaluare pentru coronavirus a sportivilor, cu teste mai ieftine omologate în România, a anunțat ministrul de resort, Ionuț Stroe, după prezentarea bilanțului celor 12 luni de mandat.

Ionuț Stroe a explicat că prin folosirea unor teste mai ieftine, dar la fel de precise ca cele PCR, pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, se vor debloca competițiile pentru copii și juniori, precum și cele din liga a doua de fotbal.

Ionuț Stroe: “Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor. În România, de curând, au fost certificate acele teste ieftine, rapide, care funcționează în UE, iar competițiile românești și sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competițiile noastre interne. Eu știu că prețul lor este undeva la 5 euro. Cred că în momentul de față deblocăm practic indirect și competițiile pentru copii și juniori, pentru că asta era marea problemă, nu își permiteau teste PCR, care sunt destul de scumpe la noi în țară. Putem debloca, de exemplu, și ligile inferioare, care cu 5 euro pot să își testeze sportivul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here