Termenul de eliberare al paşapoartelor simple electronice s-a redus! Programul prelungit de lucru cu publicul, până pe 31 august

0
46

Termenul de eliberare al paşapoartelor simple electronice s-a redus substanţial, iar programul de lucru cu publicul rămâne extins până la final de august.

De la începutul acestui an și până în prezent comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut s-a înregistrat o creștere de peste 90% a numărului cererilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice emise cetățenilor, anunță Direcția Generală pentru Pașapoarte.

Pentru a veni în sprijinul acestora, în special al celor dornici să plece în vacanță în această perioadă, dar și al cetățenilor români din diaspora reîntorşi acasă, Direcția Generală de Pașapoarte a extins până la sfârșitul acestei luni programul de lucru cu publicul în intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până vineri, astfel încât persoanele interesate se pot programa online pe platforma epasapoarte.ro, în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor în acest interval orar.

„Paşapoartele simple electronice s-au eliberat într-un termen mediu la nivel naţional, de circa 2,5 zile, acesta fiind unul dintre cele mai scurte termene de eliberare a documentelor de călătorie prin raportare la celelalte state ale Uniunii Europene. Reamintesc cetățenilor faptul că au posibilitatea de a opta pentru transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu din țară prin intermediul Prioripost, serviciul de curierat Rapid al Poștei Române, iar începând cu data de 1 august 2021 tariful perceput pentru acest serviciu este de 11 RON și 30 de bani, plata făcându-se la livrarea documentului” a declarat Elena Izabela Marin, ofițerul de relații cu presa din cadrul Direcției Generale de Pașapoarte.

Spre deosebire de alte state în care eliberarea pașapoartelor într-un termen scurt se realizează doar prin achitarea unei sume mari de urgență, în România nu se percepe nicio taxă în acest sens. Taxa care trebuie plătită pentru pașaportul simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, cu o valabilitate de 10 ani și de 234 de lei pentru copiii care nu au împlinit 12 ani, iar valabilitatea pașaportului pentru aceștia este de trei ani.

Pentru pașaportul simplu temporar, taxa de eliberare este de 96 de lei indiferent de vârsta solicitantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here