Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei a declarat că vrea bruierea tuturor telefoanelor pe care deţinuţii le folosesc pe ascuns în închisori.

Potrivit ministrului, deţinuţii utilizează aceste aparate pentru a comite infracţiuni.

„Sunt reguli foarte clare despre cum pot fi utilizate telefoanele mobile în legătură cu familia, dar sunt breșe pe care uneori deținuții le găsesc și utilizează telefoane mobile, nu neapărat pentru a vedea ce mai face soția sau copilul, ci, din păcate, de multe ori pentru a comite în continuare infracțiuni“, a declarat ministrul Justiţiei.

Proiectul, avizat de Guvern este doar o etapă în cadrul unuia mai larg pe care îl are ANP, prin care vrea să blocheze accesul la astfel de sisteme interzise.

Robert Cazanciuc a mai spus că este vorba de un proces care se întinde pe mai mulți ani, în colaborare cu Autoritatea de reglementare în comunicații. Asta însemană că, Administrația Națională a Penitenciarelor va plăti, din bugetul propriu, între 5 mii și 10 mii de euro pe lună pentru acest sistem care blochează telefoanele mobile folosite de deținuți.

Conform proiectului de lege, în fiecare temniță va fi instalat un aparat de bruiaj poziționat astfel încât să afecteze doar compartimentul celulelor, nu și pe cel al gardienilor, care vor putea să folosească telefoanele mobile și de la serviciu.

Comments

comments