Tehnologia de ultimă generație, în slujba salvării de vieți pe munte! Prima alarmare prin ceas Garmin, la Salvamont Argeș

De ceva vreme, Salvamont România și, implicit, Salvamont Argeș, au început o „cursă” de viteză în dotarea cu tehnologie și echipamente de ultimă generație necesare pentru a crește eficientizarea acțivității specifice, de a salva oamenii aflați în situații dificile pe munte!

Deși par gadgeturi din filmele de acțiune sau SF, noile tehnologii vin în sprijinul salvatorilor montani care nu doar că s-au specializat deja, dar inovează în permanență, ducând totul la un nivel de-a dreptul futurist.

Salvările cu elicopterul, prin trolierea victimelor sau prin manevre de geniu ale piloților, drone aeriene cu termoviziune sau drone subacvatice pentru găsirea corpurilor scufundate în apele montane, centre de date mobile prin satelit în zone fără semnal sunt deja o realitate cotidiană în activitatea Salvamont.

Cei care au criticat sau contestat, cel mai probabil din neîncredere și invidie, inițiativele și „visurile” salvamontiștilor români trebuie acum să își „înghită” răutățile și să ia exemplu!

Azi, o nouă premieră tehnologică în domeniu a fost înregistrată de salvatorii montani din Argeș: alarmarea prin intermediul unui ceas inteligent conectat la satelit!

Prima alarmare prin ceas Garmin! Un grup de 12 tineri germani au campat aseară la lacul Podu Giurgiului. Una dintre fetele din grup își „sucise” glezna, dar a crezut că azi dimineață își poate continua drumul, însă nu a fost așa! Alarma a venit prin centrul Garmin SUA, ințtiată prin satelit de pe un dispozitiv Garmin, pentru că zona nu are acoperire GSM. Adineauri, a fost predată în UPU de către elicopterul SMURD POA BV” au anunțat salvamontiștii argeșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.