Teatrul Davila organizează a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”

Sâmbătă, 2 noiembrie, la Teatrul Al. Davila se ridică cortina celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”.

Premiera spectacolului „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, în regia lui Bogdan Cioabă, va fi piesa de deschiderea a festivalului.

Programul producțiilor care se vor juca pe scena Teatrului Davila în perioada 2 – 3 noiembrie 2024.

SÂMBĂTĂ, 2 NOIEMBRIE 2024

MOTANUL ÎNCĂLȚAT
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Regia artistică Geo Balint
Scenografia Tunde Tomos
Muzica Zeno Apostolache-Kiss
Durata spectacolului 40 min.
Vârsta acceptată + 3 ani
Distribuţia: Mihai Savu, Cristina Muscalu, George Slătioreanu, Gabriela Roșu, Aura Floroiu, Ionuț Oanță

Spectacolul MOTANUL ÎNCĂLȚAT, în regia lui Geo Balint este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault, despre cel de-al treilea și cel mai tânăr fiu care primește partea cea mai mică din moștenire, aproape nimic. Fiul a primit totuși o pisică, pe care o credea inutilă.

În acest basm, personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/motanul-incaltat-pitesti-2321

SÂMBĂTĂ, 2 NOIEMBRIE 2024

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI – PREMIERĂ – Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a III-a
Ora 19:00 – Sala Mare

Autor Carlo Goldoni
Traducerea Polixenia Karambi
Regia artistică Bogdan Cioabă
Asistent regie Gabriel Gheorghe
Scenografia  Cristina Ciucu
Coregrafia Vava Ștefănescu
Durata spectacolului 1h 50min.
Vârsta acceptată  +12 ani
Distribuția: Șerban Ghilvaci, Gogu Preda, Andreea Drugulescu / Tatiana Serghi, Adrian Duță, Teodora Colț, Florin Dobre, Petrișor Diamantu, Mirela Popescu, Alina Diaconu, Marius Furtună, Marius Pieca.

SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI de Carlo Goldoni reprezintă o lucrare emblematică a teatrului italian din secolul al XVIII-lea, datând din 1746. Această piesă se remarcă prin umorul său vivace și printr-o structură narativă ingenioasă, abordând probleme esențiale legate de identitate, putere, dorințe și condiția umană.

Narațiunea se concentrează asupra lui Truffaldino, un servitor care se confruntă cu o continuă confuzie (qui-pro-quo), jonglând între cele două slujbe și stăpâni, ceea ce generează neînțelegeri comice și situații absurde. Dualitatea rolurilor sale contribuie la un dinamism constant, captând atenția publicului prin intrigi elaborate și întorsături surprinzătoare.

Goldoni reușește să îmbine elementele specifice commediei dell’arte cu o profundă explorare psihologică, creând personaje memorabile. De-a lungul timpului, piesa a fost reinterpretată în diverse forme artistice, menținându-și relevanța și popularitatea, iar umorul său continuă să rezoneze cu spectatorii contemporani.

„Slugă la doi stăpâni” nu este doar o capodoperă a comediei, ci și o invitație la reflecție asupra complexității relațiilor umane și a nuanțelor vieții cotidiene.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/sluga-la-doi-stapani-4499?af=57.

DUMINICĂ, 3 NOIEMBRIE 2024

FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI
Ora 11:30 – Sala Studio „Liviu Ciulei”
Adaptare de Toma Hogea după Ion Creangă
Regia artistică Toma Hogea
Scenografia Mihaela Dinu Pițigoi
Muzica Radu Sanduloviciu
Durata spectacolului 50 min.
Vârsta acceptată +3 ani
Distribuția: George Slătioreanu, Mihai Savu, Gabriela Roșu, Olga Podaru, Cristina Muscalu, Andreea Botescu-Boțîrcă, Alina Diaconu, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Ionuț Oanță.

Universul creat de poveștile lui Ion Creangă și-a clădit trăinicia pe mesajele transmise. Pe de o parte copii savurează aventurile personajelor, iar pe de altă parte învață, în cel mai plăcut mod, lecții importante de viață. 

FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI este basmul care îi învață pe copii să facă diferența dintre bun și rău, dintre frumos și urât. Este o lecție despre generozitate, empatie și hărnicie.

O poveste pentru cei mici predată, cu mare artă, de cei mari. 

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/fata-mosului-si-fata-babei-1699?af=57

DUMINICĂ, 3 NOIEMBRIE 2024

ZEUL MĂCELULUI – TEATRUL „SZIGLIGETI”, SZOLNOK, UNGARIA
Ora 19:00 – Sala Mare
Autor Yasmina Reza
Regia artistică  Sorin Militaru
Asistent regie László Zsuzsa
Traducerea Robert Bognár
Dramaturg Robert Vörös
Decor și costume Cristian Marin
Audio creative Vilas- Boas Antonio
Light design László Béla
Durata spectacolului 1h 45min. (fără pauză)
Vârsta acceptată +16
Spectacol în limba maghiară (cu supratitrare în limba română)!
Distribuția: Radó Denise, Molnár László, Molnár Nikolett, Barabás Botond

ZEUL MĂCELULUI este o piesă de teatru de Yasmina Reza, care a fost publicată pentru prima dată în 2008 în limba  franceză.

Traducerea în limba maghiară este creditată lui Róbert Bognár. Zeul Măcelului este o comedie (neagră). Două cupluri de părinți încearcă, într-un mod civilizat, să rezolve o ceartă școlărească a copiilor în care unul dintre ei a fost lovit de către celălalt cu un băț în față într-un parc public. Dar se dovedește că ei nu sunt mai buni decât copiii lor.

Cu toate acestea, pe măsură ce seara trece, părinții devin din ce în ce mai copilărești și întâlnirea se transformă în haos. Conversația lor îi dezvăluie pe micii burghezi, precum și ipocrizia adânc înrădăcinată în sistemul de relații al societății noastre.          

Este o comedie despre lipsa de onestitate, prejudecăți și resentimente.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală sau accesând linkul https://www.mystage.ro/spectacole/zeul-macelului-ungaria-4500?af=57

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.