Taxă pentru autostrada Bucureşti – Piteşti! Fiecare şofer va plăti minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi

Oficiali ai Ministerului Transporturilor împreună cu cei ai CNADNR pregătesc sistemul de taxare al autostrăzilor din România.

Șoferii vor fi obligați să plătească dacă vor să circule pe A1 și A2. Astfel, fiecare şofer va scoate din buzunar minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostrăzile construite din bani publici sau europeni.

Prima autostradă din România pentru care șoferii vor fi taxați este A1, București – Pitești. Taxe se va aplica după ce șoseaua cu patru benzi, cu o lungime de aproximativ 110 km, va suporta reparații capitale. Următoarea pe lista oficialilor Ministerului Transporturilor este autostrada București – Constanța, românii fiind nevoiți să-și suplimenteze bugetul pentru un concediu pe litoralul românesc, începând din vara anului 2018, cu suma aferentă taxei de autostradă.

Taxarea șoferilor pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) va fi introdusă după finalizarea lucrărilor de reabilitare, ne-au confirmat surse din cadrul Ministerului Transporturilor. Lucrările de întreținere a celor două autostrăzi sunt parte a unui proiect de concesiune care include și construcția centurii de Sud a Capitalei, proiect care va fi bătut în cuie până la finele acestui an. Mai exact, concesionarul repară autostrăzile A1 și A2, taxează participanții la trafic, vin banii și apoi începe să construiască centura de Sud a Bucureștiului. Pentru a nu bulversa traficul pe cele două șosele cu patru benzi, prima autostradă care va intra în reparații capitale din bani privați este București-Pitești. Reparațiile capitale pentru cele două autostrăzi sunt estimate la circa 200 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here