Decizia cu privire la deschiderea școlilor vor fi luate spre sfârșitul verii, anunță ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În funcție de rezultatele evaluărilor referitoare la pandemie, autoritățile vor stabili ce măsuri trebuie să ia în septembrie, scenariile fiind ”de la cele mai sumbre până la cele mai adaptate”.

Ministrul Sănătății a spus că există un grup de lucru, o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educației, sub conducerea vicepremierului Raluca Turcan, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului școlar, conform portalinvatamant.ro 

”Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

”În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm… Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Conform portalinvatamant.ro, școlile s-ar putea să rămână închise și din septembrie, iar elevii să desfășoare cursurile online. Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat anterior că elevii și profesorii trebuie să fie pregătiți și pentru acest scenariu, care s-ar putea aplica în funcție de pandemia de coronavirus.

Comments

comments