Tăriceanu, amendat de CNCD pentru că l-a numit pe Iohannis „Fuhrer”. Călin Popescu Tăriceanu a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a folosit cuvântul „Fuhrer” la adresa lui Klaus Iohannis. Membrii CNCD au considerat că afirmaţia liderului ALDE postată pe reţeaua de socializare pe 16 aprilie „reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”.

„Pe domnul Iohannis l-au lasat nervii. Cred că izolarea nu-i priește nici domniei sale, cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor. Între buni și răi. Ăia buni pot să muncească pentru țară. Ăia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale. Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi:

1. Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României.

2. Să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai facut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el” a scris Tăriceanu pe Facebook.

Hotărârea a fost adoptată cu 7 voturi pentru, 1 împotrivă. Liderul ALDE a fost sancţionat cu 2.000 lei.

Comments

comments