Tânăr din Mioveni, depistat la volan, deși are permisul retras din motive medicale

0
223

Un tânăr de 27 de ani a fost depistat la volan de poliţişti argeşeni, pentru a doua oară în cursul acestei săptămâni, deşi avea permisul retras din motive medicale, în baza unei sentinţe judecătoreşti. Pe 25 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Politie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 27 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere retras pe motiv medical.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 din Codul Penal, care prevede următoarele: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, transmite Poliția Argeș.

Reamintim că, acelaşi bărbat a fost depistat şi de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Piteşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, având permisul de conducere retras pe motiv medical.

Din verificări s-a stabilit că măsura retragerii din motive medicale a fost dispusă de instanţa de judecată, în urma unui dosar penal în care a fost cercetat, iar ulterior, în cursul acestui an, a fost reexaminat, însă comisia medicală specializată a concluzionat că nu este apt pentru a conduce, măsura retragerii rămânând în vigoare.

Bărbatul a fost cercetat într-un dosar penal, în care s-a stabilit prin expertiză medico-legală că nu ar fi avut discernământ în raport cu fapta ce a făcut obiectul cercetărilor.
Instanța a dispus retragerea permisului de conducere și obligarea sa la tratament medical de specialitate. La revenire, acesta a solicitat restituirea permisului de conducere, împrejurare în care a fost evaluat de o comisie medicală de specialitate, care a stabilit că nu are capacitatea de a conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here