Tăierile ilegale din fondul forestier de stat au scăzut cu 21%. În schimb, au crescut agresiunile împotriva personalului silvic

0
433

Taierile ilegale din fondul forestier de stat administrat de Regia
Nationala a Padurilor – Romsilva inregistreaza noi scaderi, volumul acestora fiind cu 20,86% mai mic in primul trimestru al anului, in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

Astfel, in primele trei luni ale acestui an s-a inregistrat un volum al taierilor ilegale de 8.533 metri cubi, fata de 10.782 metri cubi in primul trimestru din 2016. Prejudiciul provocat de taierile ilegale este, de asemenea, in scadere, la 2,27 milioane de lei, fata de 3,2 milioane de lei in primul trimestru al anului trecut.

Angajatii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au efectuat in primul trimestru al acestui an 23.190 de controale privind circulatia materialului lemnos, din care 5.274 in comun cu organele de politie, fiind constatate 335 de infractiuni silvice si 4.638 de contraventii silvice. In urma acestor controale, au fost aplicate amenzi cu o valoare totala de 9,8 milioane de lei si s-au confiscat 4.790 de metri cubi de material lemnos.

Si in fondul forestier privat administrat de Romsilva, volumul taierilor ilegale s-a diminuat in primele trei luni ale anului cu 20,14%, inregistrandu-se 4.408 metri cubi taiati ilegal.
Datele centralizate in primul trimestru al anului confirma tendinta descrescatoare a taierilor ilegale in fondul forestier de stat, pe fondul intensificarii controalelor angajatilor Romsilva, anul trecut inregistrandu-se o scadere semnificativa, de 16,27%, adica un volum total de 47.788 de metri cubi.

In schimb, au crescut de patru ori agresiunile indreptate impotriva personalului silvic, in primele trei luni fiind inregistrate 12 cazuri de agresiune, fata de 3, in perioada similara a anului trecut.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza o suprafata de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publica a statului si, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unitati administrative sau aflat in proprietate privata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here