Sute de radare fixe, pe cele mai aglomerate drumuri din țară. Vor verifica și ITP-ul

Guvernul României urmează să adopte o modificare a Codului Rutier şi va decide, astfel, montarea în toată ţara a sute de radare fixe, care nu vor analiza doar viteza cu care circulă şoferii, ci şi dacă maşinile au ITP valabil.

„Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă. Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România.

Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța. 400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP”, a declarat Lucian Bode, ministrul de interne, la un post TV.

Camerele costă 12 milioane de euro și fac parte din demersul instituției pentru a reduce accidentele de circulație cu 25% până în 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here