Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 468 de persoane, 71 de autovehicule, 49 de documente şi 4 plăcuţe de înmatriculare auto, ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 22 – 27 iulie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 323 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au depistat 133 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 59 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 45 de documente şi 4 plăcuţe de înmatriculare, semnalate de statele membre.

Totodată, 145 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
Partenerii din statele membre au identificat 12 autovehicule căutate de autoritățile române și 2 documente semnalate de România .

Comments

comments