Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminalistice Economice au efectuat un control la o societate autorizată să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, cu punctul de lucru în Piaţa Ceair, ocazie cu care au constatat că operatorul casei de marcat nu a eliberat bon fiscal, astfel încât acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1250 lei conform OUG 28/1999. Au fost verificate articolele pirotehnice expuse spre vânzare, ocazie cu care s-a constatat că acestea erau conforme cu prevederile legale.

De asemenea, au efectuat un control la o societate autorizată să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, cu punctul de lucru în Complexul Comercial Jupiter City, ocazie cu care au constatat că operatorul casei de marcat nu a eliberat bon fiscal, astfel încât operatorul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1250 lei conform OUG 28/1999. Au fost verificate articolele pirotehnice expuse spre vânzare, ocazie cu care s-a constatat că unele nu aveau traducere în limba română, astfel încât a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei, conform Legii 126/1995.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti, au depistat în zona Kaufland pe R.C. şi I.C.R., ambii din municipiul Piteşti, care comercializau mai multe tipuri de articole pirotehnice, reprezentând aproximativ 70 kg, fără a avea acest drept.

Totodată I.C.R. a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei, conform Legii 12/1990 întrucât comercializa bunuri fără documente justificative. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 37 din Legea 126/1996, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Comments

comments