Sute de argeșeni amendați după ce au fost prinși fără mască sau declarație pe proprie răspundere

0
155

”Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare”, transmite Poliția Argeș. Acestea au vizat, în special zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.000 de persoane, precum și 91 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților. De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de *17.750 de lei*, după cum urmează:
– 181 de sancțiuni, în valoare de 14.250 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării.
– 24 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here